Direktlänk till inlägg 29 januari 2014
Jag bloggar åt middagshjälpen.se saffranssemlor
50 g röd jäst
150 g smör
5 dl mjölk
1,5 dl socker
1 tsk salt
1 pkt saffran
250 g kesella
15 dl mjöl ca
1 ägg o pensla med.
fyllning nutella och vispad grädde
Florsocker
lägg jäst i en bunke, smält smöret häll på mjölken o få fingervarm mjölk.
Häll på socker, salt, saffran, kesella Rör ut. Häll sedan på mjöl till det blir en fin deg. Låt jäsa 40 min baka sedan ut som jag gjort o låt jäsa 30 min ca. Ställ in i ugn på 225 grader i 10 min. Blir ca 20 st.
Fyll dina semlebullar med nutella o grädde
Strö på florsocker.
Lycka till.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
|||||
6 | 7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
|||
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 | |||
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
|||
27 |
28 |
29 | 30 |
31 |
|||||
|