Direktlänk till inlägg 6 januari 2014
Kokt dillkött i kväll recept kommer upp på www.middagshjalpen.se i kväll
1 kg oxkött benfri vatten salt 1 lök gul 5 vitpepparkorn 5 kryddpepparkorn 1 lagerblad Dillkvistar. 2 morötter Sås: 8 dl buljong 4 msk vetemjöl eller reda med majezena 2 äggulor 1 dl vispgrädde 2 tsk ättika 2 tsk socker/honung salt o peppar servera med massa sallad! Bönor Broccoli salladskål med salladskrydda, olja, vinäger. 1 dl keso
gör såhär: Dela köttet o löken o häll vatten täckt över köttet i grytan. Koka med lock i en timme i hop med kryddor, salt lagerblad. Efter 45 min lägger du i 2 morötter i tjocka skivor o koka med.
Sås: Häll av köttet i durkslag o gör sås av skyn. Koka upp skyn o red med mjölet. Lägg i äggulor o grädde o koka upp. Lägg nu i ättika, socker, salt o peppar, dill o rör runt.
Häll nu på köttet o morötterna. servera som gi rätt med keso o sallad o bönor till eller med potatis till de som inte vill ha Gi.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
|||||
6 | 7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
|||
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 | |||
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
|||
27 |
28 |
29 | 30 |
31 |
|||||
|